200 русенски абсолвенти на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите вчера получиха своите дипломи и спазиха традицията да хвърлят академични шапки в небето. В русенския филиал на ВУЗ-а тази година се дипломират 127 бакалаври със среден успех 5.21 и 73 магистри, при които средният успех е отличен 5.53.
Ректорът проф.Димитър Димитров поздрави поредните випускници на ВУАРР и обобщи успехите на училището за изминалите 27 години. От тази учебна година е въведено англоезично и рускоезично обучение за икономически и управленски специалности. Пак от тази година ректорът лично започва да води лидерски курс - в момента се записват желаещи студенти, след това ще бъдат селектирани 40 от тях, които ще се подготвят за лидери в общински и областни администрации, в политическата и икономическата сфера. Бройката 40 е определена като съзвучна с бройката на рицарите на крал Артур, обясни проф.Димитров. Той съобщи, че ВУАРР отново ще раздаде награди на студентите за Осми декември - едно червено френско пежо, таблети, смартфони и 27 стипендии по 1000 лева. Нашите студенти не ползват столово хранене, нито други привилегии, каквито има в други вузове, така че ние имаме правото да ги стимулираме еднократно, като го правим с наши собствени средства, заяви ректорът.
В тържествената церемония участваха областният управител Галин Григоров и зам.-кметът Наталия Кръстева, които също поздравиха випускниците. Григоров удостои с плакет за цялостен принос в развитието на образованието, науката и културата проф.Димитър Димитров. Наталия Кръстева му връчи поздравителен адрес от името на кмета Пламен Стоилов.