За един от актуалните тревожни проблеми - младежката безработица, търсиха решения вчера 6 отбора от ученици от Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“. Така те за пореден път се включиха в Световната седмица на предприемачеството, която се организира от Джуниър Ачийвъмнт - България.
В традиционното за гимназията състезание „Иновационен лагер“ се включиха ученици от 10, 11 и 12 клас, като във всеки отбор имаше по 5 участници от различни класове. На интернет, на онлайн връзките и на виртуалното попълване на познанията и уменията заложиха всичките отбори. Накрая директорката на ПГИУ Калина Пенева поздрави всички участници за креативността и итересните идеи. 
Жури с председател доц.Александър Петков от Русенския университет обяви отборите, заели първите три места. На първо място се класира тим номер 4 „Брейнстеп“, който направи точен разчет за своята онлайн платформа, като не се поколеба да покани за партньор дори гигант като „Хюлет Пакард“. Второ място зае отбор номер 3 „Мисия“, който заложи стажантски програми и турне по градовете с университети. Трети стана отбор номер 6 с име „RYD“ /“Реализираме твоите мечти“, който предвиди в своята платформа грижа не само за млади висшисти, но и за хора с увреждания и за младежи от малцинствата.