Рок състезанието за млади ученически банди „Голямото междучасие“ за първи път ще се превърне в риалити формат и ще събере множество зрители пред екрана на националната БНТ. Надпреварата, която се организира за девета година по инициатива на D2, вече очаква навитите млади музиканти да изпращат свои песни и кавъри на сайта на конкурса. 
Както вече е добре известно на рок маниаците, D2 всякa година продуцират парче и клип на най-добрите групи. Сега организаторите са получили предложение от БНТ проектът да се разрасне и в телевизионен ефир. Това ще рече, че след като в края на септември приключи изпращането на записите от кандидатите за слава, през ноември и декември зрителите ще могат да видят и да оценят най-добрите от екрана. Това съобщи Митко Кърнев, двигателят и китарист на D2. 
Митко Кърнев припомни, че той и колегите му са започнали също като ученическа банда и много добре знаят какво означава една протегната ръка за начинаещия музикант. Завчера D2 и колегите им от „Odd crew“ направиха исторически концерт - за първи път рок парчета огласиха връх Мусала под одобрителните овации на 1000 меломани. Така нетрадиционно бе поставено и началото на деветото „Голямо рок междучасие“.