23-ти пореден ден майките на деца с увреждания искат оставката на вицепремиера Валери Симеонов на протест пред Министерски съвет, предаде БГНЕС.

Отново черни знамена развяха протестиращите, предимно родители на деца с увреждания и подкрепящи ги граждани. Преди 23 дни вицепремиерът Симеонов ги нарече „кресливи жени с уж болни деца” и оттогава те всяка вечер са пред Министерски съвет с искане за неговата оставка.

Тази вечер протестиращите тръгнаха на шествие по бул. „Цар Освободител” в посока кръстовището с булевардите „Тодор Александров” и „Мария Луиза”.

Освен призивите за оставка – гласно и писмено заявени, майките на деца с увреждания издигнаха плакати с надпис „Симеонов позор за България”.

„Очаквахме протестиращите от неделя да ни подкрепят, но това не се случи. Мъжете тогава ни уверяваха, че те ще извоюват правата ни и ни казаха да се приберем у дома, но днес ги няма и питам къде сте, момчета? Ние сме неплатени и безпартийни и затова сме 50 човека. Няма да се откажем и ще бъдем тук до оставката на Симеонов”, заяви Ирена Юручка от „Системата ни убива”.

Тя каза, че е разочарована от случващото се и че е вярвала, че може да бъдем единен народ. Вместо това обаче всеки гледа само своя личен проблем.

Протестът на майките продължава и утре. По традиция той ще започне пред Министерския съвет, а от 18:20 часа ще направят третото автошествие из улиците на София.