Протестно шествие срещу вдигането на цените на горивата, данъците, застраховките, храните, а също и заради мръсния въздух, майките на деца с увреждания и други нередности се организира в неделя от 11 часа в Русе. То ще тръгне от Вазата в Парка на младежта, ще премине през „Александровска“ и ще спре пред сградата на общината.
Протестът под наслов „Не на високите цени в България“ е заради всички безобразия в страната и гаврата с всички нас, защото ни направиха на маймуни. Идеята се роди покрай моите приятели, които споделяха недоволството си от високите цени на горивата, застраховките и всичко останало. Те не знаеха как да го изразят, затова реших да взема нещата в мои ръце и да се заема с организацията на протест, въпреки че също нямах представа как се случват нещата. Това каза 27-годишният Венелин Руменов, който се е заинтересувал за самата процедура, за да бъде всичко законно. Той вече е внесъл уведомление в общината, като оттам са го информирали, че в същия ден и час се организира и друг протест против горенето на отпадъци в ТЕЦ-Русе. Необходимо е двата протеста да се обединят или да се промени крайната точка на протестното шествие, като в момента организаторите на двете прояви обсъждат кой вариант да изберат. 
Протестът в неделя ще е мирен, но организаторите се заканват, че ако не бъдат чути, следващата неделя ще се стигне до по-крайни действия и затваряне на пътища. Към момента във фейсбук над 560 души са заявили, че ще се включат в протестното шествие, а 1400 имат интерес.