- Г-н Киров, ако можете да върнете този двубой, какво бихте направил?
- Първо искам да кажа, че играхме добре и че въобще не заслужавахме загубата. На тръгване за Враца говорих с момчетата и им казах, че не бива да губим този мач. Знаехме какво може да ни предложи съперникът и той не ни изненада с нещо. Лошото е, че не предвидихме тази детинска грешка. Какво бих направил? Още на почивката тръгнах да правя смяна в отбрана, но човекът, който трябваше да запълни една от зоните, каза, че не е готов да издържи физически. 
- Говорите за зоната на Преслав Петров?
- Точно така. От нея падна и голът. Идеята бе Балджийски да влезе веднага и да направим вътрешна рокада. "Ботев" не можа да изведе за цял мач човек с фронтален пас зад защитата, но ние съдействахме това да стане поне един път. Още не мога да повярвам, че сбъркахме по този начин. Честно казано, не мога да се побера в кожата си. Твърдя, че точката ни прилягаше, при това и при 0:1 играхме по-добре от "Ботев". Не мога да не отбележа, че имаме подобрения във всички звена. Едно реми дори щеше да ни вдигне допълнително преди следващите два много тежки срещи. На 24 ноември ще бъдем домакини на ЦСКА, а на 1 декември ще гостуваме на "Левски".
- Какви са шансовете на "Дунав" в тези мачове?
- Аз мисля, че в момента се открояват само два отбора - "Лудогорец" и "Левски". Футбол е, ще се борим, ще разчитаме много на публиката. 
- Сега влизате в пауза. Как ще е използвате?
- Ще работим. Чака ни контрола в Румъния с "Волунтари". 
- С края на годината сигурно зреят и планове за зимна селекция. Имате ли нещо предвид?
- С възможностите, които имаме като клуб, ще се опитаме да вземем поне трима футболисти. Трябва да вдигнем нивото, защото има позиции, на които не само че нямаме конкуренция, но ни липсват и играчи като бройка. 
Класиране
1. "Лудогорец"     38
2. ЦСКА         35
3. "Левски"         34
4. "Берое"         27
5. "Ботев" /Пд/     26
6. "Черно море"     21
7. "Локо" /Пд/         21
8. "Етър"          21
9. "Ботев" /Вр/     18
10. "Славия"         17
11. "ДУНАВ"         14
12. "Витоша"         13
13. "Септември"     7
14. "Верея"         4