Двама маскирани извършиха въоръжен грабеж в магазин „Пацони“ в Николово.
Ударът е направен в неделя около 20.15 часа, когато в супермаркета влезли двама мъже със скиорски шапки на лицата с прорези на очите. Единият държал пистолет, с който замахнал и ударил продавача по главата. В това време колежката му, която била зад касата, успяла да натисне паник-бутона, който освен че подава сигнал за проблем в магазина, блокира чекмеджето с парите.
След като елиминирал продавача, въоръженият поискал всички пари от касата, но момичето му обяснило, че не може да я отвори. Тогава маскираните задигнали шест стека цигари и 100 лотарийни билета и изчезнали с червен автомобил, става ясно от иззетите записи на охранителните камери в обекта.
Полакомяването за билетите говори достатъчно за интелектуалния капацитет на грабителите. Дори да не знаят, че в такива случаи номерата им веднага се блокират, би трябвало да се сетят, че ще се издадат, когато отидат да си вземат евентуалната печалба.
На място пристигнала полиция, която веднага блокирала двата изхода на селото и започнала масово да проверява всички излизащи коли. Предприети са и други действия и мероприятия за залавяне на обирджиите.
Удареният служител в магазина е откаран в болница „Канев“, където е установена контузна рана на лявата вежда. След оказаната медицинска помощ младежът е освободен.
Вчера колежката му беше на работа, но не пожела да коментира нищо за инцидента.