Три оперни постановки и един гала концерт подготвя Русенската опера за участието си идното лято във фестивала Magna curia в румънския град Дева. Това съобщи вчера директорът на операта Иван Кюркчиев на среща в общината, където кметът Пламен Стоилов посрещна зам.-председателя на Окръжния съвет в Хунедоара Даниел-Костел Андронаке и Михай Панаитеску, директор на театъра в Дева. В срещата участваха и народните представители Пламен Нунев и Светлана Ангелова. Кюркчиев благодари за подкрепата на депутатите и на русенския кмет и на техните колеги в Дева. 
Кметът Пламен Стоилов представи на гостите града и изрази задоволството си, че в лицето на Иван Кюркчиев операта има изключителен мениджър. 
Надявам се това да е само началото на нашето творческо сътрудничество, каза Даниел-Костел Андронаке, като посочи, че датите на фестивала в Дева вече са определени и там очакват русенските артисти.  
Румънските гости бяха поканени да присъстват на международния фестивал „Мартенски музикални дни“ през март 2019 г., когато операта ще постави „Дон Карлос“.