36-годишен мъж от Горна Оряховица се издирва във връзка с убийството на 40-годишна жена в апартамент в града, съобщиха от МВР.

Безжизненото тяло на около 40-годишната жена е открито снощи в апартамент на третия етаж. В нощта срещу събота в жилището имало шумен купон. Заради необичайното тропане някои от съседите не могли да заспят до сутринта, но сигнал за нарушаване на реда не са подали.

Хората споделят, че не са чули женски глас през нощта.

Съседите и домоуправителят решили да направят забележка на 36-годишния собственик в светлата част на деня, но той не отворил. Последно е забелязан да пие бира пред входа вчера около пет следобед. После се обадил на 112 и съобщил за жена в безпомощно състояние.

Жената е намерена мъртва с множество наранявания по тялото. Следи от насилие е имало и по лицето на собственика на апартамента. Двамата са не са имали близки отношения. Била му позната.

Мъжът е задържан. На разпит в полицията днес беше привикан и баща му.

Към момента от полицията не уточняват кой е издирваният мъж и каква е връзката му с престъплението. Който има информация за него, може да сигнализира на телефони 062/620 437, 0618/ 60040, 60041, 60042, на тел.112 или в най-близкото управление на МВР.