ПАТРОННИЯТ ПРАЗНИК НА УЧИЛИЩЕ "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ" ще започне днес в 17.30 ч пред паметника на възрожденеца пред училищната сграда. Школската управа кани учители, ученици, родители, приятели и общественици да се включат в тържеството. 
РИМСКИТЕ ИМПЕРАТОРИ СА ТЕМА на доклада на директора на Историческия музей проф.Николай Ненов, с която той участва в Табакщовите научни четения за местните култури и музейни стратегии в Сливен. Искрен Великов пък ще представи присъствието на войводите в музея, ще бъде показан и филмът "Невидяното Поломие", съвместната продукция на РИМ и Арена медиа.
ПЪТУВАЩА НА СЕДАЛКАТА ДО ШОФЬОРА 25-годишна жена пострада леко при катастрофа на кръстовището между кварталите "Дружба" и "Чародейка" след 22 часа във вторник. Тогава управляван от 51-годишен мъж автомобил "Хонда" минал на жълта светлина на светофара и блъснал движещо се с предимство БМВ.
 19-ГОДИШЕН МОТОРИСТ е настанен в болница със счупено ребро и друга травма след катастрофа двайсетина минути преди полунощ във вторник. Инцидентът станал на кръстовище "Олимп", където по думите на младежа правещ ляв завой неизвестен автомобил му отнел предимството и го блъснал на асфалта. Причините и обстоятелствата около произшествието се изясняват.