Здравословните продукти ZIJA, създадени от едно от най-полезните за здраве и красота растения в света - Моринга, вече се предлагат и на русенския пазар. 
В началото на месеца в София се проведе семинарът „Моринга - изкуството да живеем без ограничения“, като това беше и първото официално представяне на международната компания за здравословни продукти в България. Второ негово издание е планирано за края на ноември именно в Русе, където ще бъдат представени продуктите, базирани на чудотворното дърво Моринга, което се прилага в лечението на много заболявания. То има способността да задържа голямо количество вода в тъканите си и по този начин остава хидратирано при сухи условия. Според някои изследователи това растение е спасило живота на повече хора в страните от третия свят, отколкото всеки друг.
Моринга е една от суперхраните, които набират все по-голяма популярност, а лечебната му сила се дължи на 92 хранителни вещества, 46 антиоксиданти, 36 противовъзпалителни вещества и 20 аминокиселини. Моринга подсилва имунната система, понижава нивата на холестерол, подобрява храносмилането и влияе положително върху състоянието на кожата и косата. 
Висококачествени хранителни продукти, базирани на Моринга, вече ще се продават и в Русе, а на семинара в края на месеца гостите сами ще се убедят в предимствата им. Водещ на събитието ще е Ирис Артзи, която е официален представител на ZIJA в Израел. Тя обяснява, че това е единствената компания, която използва както листата, така и семената и плодовете на Моринга в своите продукти, което, според резултатите от над 620 медицински проучвания, е оптималният вариант за прием. Продуктите ни са органични, а съставките се сушат на сянка. Те помагат да подхраним тялото си с невероятна комбинация от витамини, минерали, жизнени протеини, антиоксиданти, омега масла и други полезни вещества, допълва още тя.