150 години от изграждането на църквата „Св.Архангел Михаил“ ще празнува село Борисово. Тя е построена с доброволен труд, като главни майстори са Генчо и Трифон от Трявна. Вратите и прозорците са направени от Филип Йоргов и Марин Патарят заедно със синовете му Кольо и Мирчо. Решетките на прозорците, мандалата на вратите и другите железарски изделия са изработени от ковачите Минчо Иванов и Злати Ковача. 
Майстор Трифон донася дървената ограда на олтара от Трявна, вътрешната украса и изографисването са дело на Йохан Чех, а камбаната и иконата на светеца, който е патрон на храма, са закупени със златни пари, дарени от Митхад паша. Освещаването на черквата е на 21 ноември 1868 г. на празника на Архангеловден. За празника са поканени протосингел Нил Изворов, заместник-митрополит на Русенската епархия и председател на българската община в Русе, гости от Балкана и околните села. 
По случай 150-годишния юбилей на храма на 10 ноември митрополит Наум ще отслужи божествена литургия, ще се извърши водосвет и ще бъде раздаден курбан. На храмовия празник е и съборът на Борисово, който ще бъде празнуван с народни хора на площада под звуците на оркестър, който ще свири от 16.30 ч в събота.