С пускането на движението по обновените улици „Чипровци“ и „Шипка“ се наложи нова организация на движението, която предизвика недоволството както на живеещите в района, така и на много шофьори, които редовно минават оттам.
Заради забраната на левия завой от ул. „Шипка“ към „Згориград“ водачите вече трябва да заобикалят на значителни разстояния. Тези, които се движат по „Згориград“, не могат да продължат направо към квартал „Здравец“ по същата улица „Згориград“ след пресечката с улица „Шипка“, а пътуващите по „Шипка“ не могат да тръгнат към „Здравец“.

Новата организация на движението и забраната за ляв завой от „Шипка“ към „Згориград“ е от съображения за безопасност по четирилентовото платно. Когато има четирилентово движение, начинът на пресичане е такъв, има си правила, каза зам.-кметът Димитър Наков.
Ако маневрата бъде разрешена, тя ще е предпоставка за инциденти по натоварената отсечка. Вариантите са да се поставят светофар или предпазни острови, което обаче обезсмисля бързото преминаване, обясни още Наков.
С промените в организацията на движението обаче рисковите ситуации са всекидневие, тъй като голяма част от шофьорите са свикнали от десетилетия с левия завой и не спазват ограниченията, въведени с идеята да се премахне една конфликтна точка и така да се повиши сигурността. Тези пък, които го правят, създават още по-големи рискове. Те продължават към „Чародейка“ и малко по-нагоре правят обратен завой, при който се спускат по „Шипка“, за да завият после според правилата към „Здравец“. Проблемът е, че на завой е и самият обратен завой, който води до вход и изход от бул.“България“. Заради това, а и заради сравнително тясното място за обръщане, при маневрата винаги има опасност от удар или с изкачващ се, или със спускащ се автомобил. Така избягването на един риск всъщност води до създаването на два.