Преди няколко дни „Дунав“ освободи чужденците Сами Бен Еша, Глаусио да Силва и Дуда. Преди тях си тръгнаха Виктор Сандес и Насим Зитуни. По този повод „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Людмил Киров. 

- Г-н Киров, Зитуни и Сандес си заминаха преди вашето назначение. Какво ще кажете обаче за Еша, Силва и Дуда?
- Какво да кажа! Един чужденец трябва да е с класа над българите. Не виждам какъв е смисълът от тях, ако отборът не повишава нивото си. А и ние не сме „Лудогорец“, че да си позволяваме бразилци и други южноамериканци. При това в отбора на Разград играят много скъпи футболисти. Освобождаването на тримата стана факт в синхрон и с позицията на президента на клуба д-р Симеон Симеонов. Веднага искам да кажа, че в човешки план нямам нищо против Еша, Силва и Дуда. Те обаче не можеха да ни помогнат с нищо. Да вземем защитника Дуда - че ако аз бях излязъл на терена или някой от помощниците ми, щеше да се справи по-добре от него.
- Не се ли обезкърви отборът откъм, да кажем, бройката футболисти?
- До зимата ще стиснем зъби и ще се оправим някак. Отсега мислим за селекция, пък каквото стане. 
- Вярно ли, че сте разговарял с бивши футболисти на „Дунав“ за тяхното завръщане в Русе?
- И да съм разговарял, едва ли ще се получи. Всички имат договори.
- Каква е вашата визия за развитие на отбора?
- Предпочитам да работя с български, по възможност, с русенски футболисти. Да, школата все още не е готова да ни подаде класни попълнения, но, надявам се, това ще стане в близките години.
- Само заради липса на хора ли записахте в тимовия лист имената на 18-годишния Кристиян Върбанов и 16-годишния Албер Силвиев?
- И така може да се каже, но ние трябва да се обърнем с лице към нашите юноши и да им даваме шанс. Според мене Върбанов има много добри качества. Игра малко в два мача, единият от които бе контролен. Силвиев е много млад, трудно ще се вреди на този етап до мъжкия отбор. Искам другите юноши да видят, че който се труди и показва развитие, ще застане пред отворена врата. Никой няма да се откаже от качествен млад играч, още повече продукт на собствената школа.