Над 500 дарования се включват в десетото издание на фестивала „Светът е за всички“, който вчера бе открит в Канев център. Във фоайетата на центъра са подредени щандове със сувенири, украшения и полезни предмети за бита, изработени от над 30 различни клубове и сдружения на хора с физически или ментални проблеми. Освен традиционните русенски участници, които предлагат картички, икони, коледни украшения от шишарки и борови клонки, дървени изделия, гривнички и бродирани и рисувани, в благотворителното изложение има щандове и на сръчни творци от Ряхово, Смолян и другаде. 
Фестивалът бе открит от Бате Енчо, който бе аплодиран горещо с появата си на сцената в голямата зала на Канев център. Той на свой ред покани талантливата Крисия, която преди няколко години направи силно впечатление като българската участничка в Детската Евровизия. Крисия вече е пораснала и е ученичка в Музикалното училище в София, а гласът й е станал още по-мощен и красив  - доказаха нейните изпълнения, също бурно аплодирани. 
Поздравителни адреси до хората с увреждания, които за десети път се събират на фестивала „Светът е за всички“, изпратиха областният управител Галин Григоров и кметът Пламен Стоилов. Днес фестът продължава.