Технологичната компания "Силва Технолоджис" пуска на пазара нов продукт, с който се осъществява контрол на достъпа до сейфове за ключове с дистанционно генерирани ПИН кодове със зададени времеви ограничения. "Silvae" е първият в практиката на компанията продукт, свързан с директни продажби. Той комбинира софтуерни с хардуерни умения, интегрирани в едно изделие. 
Софтуерната фирма "Силва Технолоджис", чиито основен офис е в Русе, си партнира с германската Масунт" в реализацията на пазара на иновативния продукт под името "Silvae". Предназначението му да управлява дистанционно врати, а същността му е уеб базирано управление на достъпа до обектите. 
"В продължение на половин година 6-членен екип на "Силва Технолоджис" изработи софтуера и уебсайта за продукта. Стоманените устройства за достъп се произвеждат в русенско предприятие. Предлагането на продукта започва първоначално в България, Румъния, Германия и Франция, а по-късно ще се разпространява и в други европейски държави. Потенциални клиенти са места за настаняване като хотели, къщи под наем, ваканционни апартаменти. Но, разбира се, не се ограничаваме до тук. Изделието би намерило успешно приложение за контрол на достъпа във фирми, офиси, предприятия и други", заяви изпълнителният директор на фирмата Руди Ван ден Бос. 
При закупуване на продукта клиентът го регистрира в интернет портал, където се генерира ПИН код при задаване на параметри като време на пристигане и напускане. По този начин процедурата по приемане и предаване на ключове се съкращава. Така, ако бизнесът на една компания е отдаване на ваканционни апартаменти под наем, не е необходимо да назначава и изпраща човек, който всеки път да предава и приема ключовете от туристите. С кода за достъп те ще могат да влизат и напускат в уговореното време.
С помощта на този продукт лесно може да се зададат параметри като ден, час и за какъв период от време гост, служител или трета страна може да влиза в апартамента, стаята или офиса. Достъпът може да бъде даден за час, няколко дни или няколко седмици. ПИН кодът се изпраща по имейл или SMS. В момента, в който е зададено ПИН кодът да изтече, достъпът до контролирания посредством Safe Key обект ще е невъзможен.
"Живеем във времена, в които времето е ценно, а резервациите и разплащанията за хотели и други ваканционни обекти стават онлайн. Ние добавяме още една стъпка, която може да се извърши от разстояние и улеснява както потребителите, така и предприемачите. Процесът на наемането на къща, стая, апартамент за отпуската или пък за по-дълъг период от време може да бъде докрай извършен без излишно разхищение на време, човешки ресурси и пари", коментира Руди Ван ден Бос. 
"Силва Технолоджис" е компания създадена с белгийски капитал и има вече повече от 12 години история в България. Софтуерните екипи на фирмата работят дистанционно за клиенти в Западна Европа. Продуктът "Silvae" е първият в практиката на компанията, свързан с директни продажби.