Футболистите на Русенския университет със старши треньор Камен Симеонов победиха колегите си от Шумен с 5:2 в първия си мач от студентското първенство на зона "Север". 
Русенци откриха резултата още във втората минута с гол на Антонио Димитров. Нататък Мирсат Салим се разписа на два пъти, а Атила Юмер и Денис Неджмиев прибавиха по едно попадение.
"Като за първи двубой съм доволен от играта и резултата. По регламент директна виза за държавния четвъртфинал ще получи само победителят във всяка зона. Вторите отбори ще се срещнат в баражи. Ако сме втори, ще се срещнем с тим от зона "София". Надявам, че нашият отбор няма да мине през поправка и направо ще се класира за четвъртфиналния етап на първенството", каза пред "Утро" Камен Симеонов. 
Според него основният конкурент за първото място ще е отборът на Стопанска академия /Свищов/. В първия си мача свищовските студенти победиха тима на Технически университет /Варна/ - 3:2.
"На 7 ноември ще гостуваме в Свищов. Този мач ще бъде един от най-важните през сезона. При победа трудно ще ни спрат до края", смята Симеонов.