Старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров не остана очарован от играта на отбора при загубения домакински мач от турнира за купата на България срещу „Локо“ /Пд/ с 1:2.
„Футбол не видях. Вярно е, че се измъчваме от кадрови проблеми, но те не ни извиняват. Не можехме да разчитаме на основни хора - Балджийски, Божидар Васев, Мартин Ковачев. Два часа преди мача Петър Патев пък ми каза, че не е в състояние да играе. И той е със здравословен проблем. Така бях принуден да запиша в тимовия лист имената на двама юноши /16-годишния Албер Силвиев и 18-годишния Кристиян Върбанов/. Направихме и вътрешни рокади. На практика бяхме без титулярната халфова линия. Аз не съм човек, който ще се скрие и няма да поеме отговорност. Трябва да се борим с повече самочувствие. Няма да правя персонални оценки, но някои играчи ме разочароваха и то при положение, че получиха шанс да се докажат. Специално искам да благодаря на публиката, която едва ли остана доволна от играта, но ни даде сериозна подкрепа“, каза Киров пред „Утро“.
Той отрече категорично, че отборът не се напъвал умишлено, тъй като идеята била турнирът за купата да бъде отписан за сметка на първенството в Първа лига.
„Не е вярно. Всеки треньор иска тимът му да побеждава“, каза наставникът.
На въпроса защо халфът Даниел Пехливанов потъна като че вдън земя и не е сред резервите във втори пореден мач, отговорът беше: „Ами, и той е контузен!“ 
Киров изрази надежда, че някои от контузените футболисти ще се повъзстановят до домакинския мач срещу „Витоша“ /3 ноември, 12.30 часа/.
„Надявам се, че ще мога да разчитам поне на Васев. Ясно е, че Балджийски ще пропусне и този двубой. Той може би ще бъде готов за игра чак за мача срещу „Ботев“ във Враца“, обясни старши треньорът.