96 работодатели в Русенска област скоро ще трябва да търсят нов персонал. Това сочат русенските резултати от анкета за потребността от кадри, проведена от Агенцията по заетостта заедно с областните управи в цялата страна. В проучването са се включили 147 работодатели от Русенска област. Според данните през следващите 12 месеца най-често ще се търсят готвачи, машинни оператори, продавачи, заварчици, лаборанти, счетоводители и др. Според отговорите 77,6% от работодателите ще имат нужда от хора, които да назначат за постоянно. 
Специалистите с висше образование обаче ще трябва да изчакат още поне три години - тогава според данните от анкетата ще има нужда от висшисти с дипломи в сферата на икономиката, администрацията и управлението, машинното инженерство и др. Средното образование пък е добре да подготви дотогава секретарки и офис служители, спецове по транспортни услуги и компютърни науки, счетоводители и данъчни инспектори.   
35 на сто от представителите на фирми, участвали в анкетата, са от предприятия с персонал от 11 до 50 души, а 19% са от средни предприятия.