Старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров заяви пред „Утро“, че е разочарован много от резултата в мача на неговия отбор срещу „Черно море“ във Варна. Както е известно, дунавци загубиха с 2:3 след нелепи грешки в защита и невероятна вратарска издънка на Филип Димитров при третия гол за варненци. Русенският тим се представи зле в отбрана и от нищото превърна в герой капитана на черноморци Георги Илиев. Той вкара два гола, като вторият падна след 35-метров „балон“ от левия фланг.
„Не мога да повярвам, че при 2:2 и малко време до края загубихме този мач. 5 гола ли трябва да вкараме, за да измъкнем нещо! Да, проспахме първото полувреме, но момчетата заиграха доста добре след почивката и заслужено вървяха към точката. Вторият гол на Илиев бе кошмар. Гледах и не вярвах“, каза Киров.
„Ако има да критикувам някого, ще го направя на разбора. Яд ме е, че не направихме поне реми срещу един много добър отбор с отлична селекция. Повтаряме едни и същи грешки. Повеждаме в резултата и вместо да стабилизираме играта си, допускане глупави голове. Нямаме право на такива самоубийствени грешки. Надявам се да вземем всичко от идния домакински мач срещу „Витоша“ /Бистрица/, заяви Киров. Този двубой ще се играе на 3 ноември от 12.30 часа.
Още утре обаче русенският отбор ще посрещне на свой терен тима на „Локомотив“ /Пловдив/. Срещата от 17.30 часа ще е осминафинал за купата на България.
„Няма да подценим този мач, въпреки че по-важен за нас ще е двубоят срещу „Витоша“, каза Киров.