Три луксозни календара за 2019 г. издаде частният съдебен изпълнител Иван Хаджииванов, които са в ограничен тираж и са „само за приятели“. Известният с патриотизма си юрист и сега е заложил на идеята, която от години реализира - да държи будна паметта за онези българи, за които свободата и просперитетът на родината са били мисията на живота им.
Два от календарите носят фамилния отпечатък на рода Хаджииванови. Единият е посветен на Вътрешната добруджанска революционна организация /ВДРО/с център в Русе и борбата за връщането на Южна Добруджа от Румъния. Към всеки месец от годината има биография на един от активните дейци на организацията, като първи е дядото на Хаджииванов - Иван Петров Хаджииванов, председател на Централния комитет на ВДРО. Следващите месеци разказват за офицера Стефан Симеонов, войводата Стефан Боздуганов, началника на чета Стайко Статев, писателя и дипломат Печо Господинов и други активни дейци на единствената българска националноосвободителна организация, оправдала съществуването си, както пише на корицата.
„Духът на предците“ е календар, в който всеки месец представя част от родословното дърво на Хаджииванови, чийто родоначалник е легендарният Вълчан войвода. Във фамилната история са вплетени имената на унгарския възрожденец Георг Силаги, възрожденския кмет на Русе Петър Винаров, героя от Първата световна война генерал-лейтенант Никола Рибаров, автора на „Строители на съвременна България“ Симеон Радев и други достойни личности.
И ако двата календара са ценни с историческата памет в тях, третият е преди всичко практичен. Той е настолен календар-бележник, а заглавието-призив „Да запазим архитектурното наследство на Русе!“ е илюстрирано със снимки на четири от красивите къщи по Главната.