Взривно устройство беше открито в дома на Бил и Хилари Клинтън в предградие на Ню Йорк, предаде Асошиейтед прес, като цитира представител на властите.

Следователите смятат, че има връзка между двата случая на открити експлозиви - в дома на семейство Клинтън и в понеделник в жилището на либерала милиардер Джордж Сорос. Бомбата е била открита рано сутринта днес в жилището на семейство Клинтън в град Чапакуа. Полицията в Чапакуа потвърди, че съдейства на ФБР, Сикрет сървис и властите на Уестчестър каунти при разследването на подозрителен пакет, предава БТА.

По данни на Ройтерс устройството е било открито от служител, следящ пощата на семейство Клинтън. То е било подобно на откритото в дома на Сорос в понеделник, съобщава в. "Ню Йорк таймс", като се позовава на служител на органите на реда. При доставката на пратката с бомбата 88-годишният Сорос не е бил в жилището си в Уестчестър каунти.

Сикрет сървис потвърди, че са били открити подозрителни пакети, които може да са съдържали взривни устройства, съобщават Ройтерс и Франс прес. Служители са прехванали пакетите, преди те да стигнат до бившия президент от Демократическата партия Барак Обама или до бившия държавен секретар Хилари Клинтън.

Пакетът, адресиран до Барак Обама е получен във Вашингтон, съобщава ТАСС, като цитира изявление на Сикрет сървис.