Старши треньорът на волейболния "Дунав" Петър Шопов изрази съжаление, че отборът му пропусна да бие "Левски" в първия му мач от новото първенство на Суперлигата - 2:3. Най-драматичен бе вторият гейм, който се оказа и ключов. Дунавци поведоха със 7:2, а го отстъпиха с 16:25!
"Борихме се, имахме шансове, пропуснахме важни за точки моменти, гостите надделяха с повече мобилизация", каза Шопов. 
"Проявихме характер в сложна ситуация. Най-опитният ни състезател Смилен Мляков се контузи. Борихме се от начало до края. Имахме късмет в тайбрека. Радвам се, че успяхме да издържим и да победим изключително опитния тим на "Дунав". След първия гейм сервисът на русенци не беше толкова силен. Нашата цел е да спечелим титлата и купата", заяви старши треньорът на "Левски" Владимир Николов.
А бившият национал през 80-те години Христо Илиев, треньор на "Левски", а за кратко и на "Дунав", даде добра оценка за качеството на мача в "Арена Монбат". Той бе гост в студиото на "Диема".
"Не беше изключителен като качество двубой, но мина интересно и драматично. В тази хубава зала ще се играят още хубави мачове", каза Илиев.
Най-добрият в "Дунав" - Данаил Милушев, прояви изключително мъжество при положение, че заради здравословни проблеми пропусна няколко месеца подготовка. 
"Той се раздаде, а представете си какъв волейбол ще покаже, когато влезе в топформа", казаха за "Утро" от щаба на "Дунав". 
В следващия си мач на 26 октомври русенският отбор ще гостува на "Пирин" /Разлог/. В първия си двубой пиринци загубиха с 2:3 като гости на "Марек Юнион Ивкони" в Дупница. Дунавци отстъпиха срещу този тим с 1:3 в предсезонна приятелска среща.