Футболистите на „Дунав“ победиха „Локомотив“ /Пд/ с 1:0 в мач за първенство на Първа лига. След двубоя „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Людмил Киров.

- Г-н Киров, колко важен бе този успех?
- Много важен - като точки към актива и като награда за старанието на момчетата. Всички се раздадоха. Разбира се, имам забележки към някои от тях, но по тези въпроси ще разговаряме в съблекалнята.
- Какво бе по-различното в сравнение с предишните мачове?
- Много съм доволен от сигурната игра на защитата. Хората в отбрана действаха изчистено, опростено, без ефекти, стояха близо един до друг. Като цяло изиграхме по-колебливо първо полувреме. Казах на почивката, че тази точка не ни върши работа и че трябва да изчакаме нашия момент - независимо в коя минута ще вкараме гол. Така и стана. Що се отнася до дискусионната дузпа, Мартин Ковачев попитал футболиста на „Локо“ дали топката го е ударила в ръката. Милош Петрович признал, че закачила пръстите му. Толкова по тази тема!
- Изненада ли ви с нещо отборът на „Локо“ /Пд/?
- Не мисля. Целта на съперника беше да ни вкара в тяхната половина и да ни заложи капан на контри. Не им се получи, ако изключим онзи момент, когато изпуснахме Карагарен, но пък вратарят Филип Димитров го спря по перфектен начин.
- Как ще коментирате игралите на нови постове Христо Попадийн и Бранимир Костадинов?
- Доволен съм. Христо навъртя добър километраж, направи и някои грешки, но стъпваше здраво. Но да не давам персонални оценки. Доволен съм от почти всички наши играчи.
- Какво ще кажете на футболистите по време на разбора?
- Че трябва да бъдем още по-агресивни. Вече мислим за мача с „Черно море“. Не знам какво ще направим във Варна, но съм оптимист, че отново ще се представим добре.  
Класиране
1.     „Лудогорец“     29
2.     „Левски“     28
3.     ЦСКА     28
4.     „Берое“     20
5.     „Ботев“ /Пд/     20
6.     „Локо“ /Пд/     17
7.     „Славия“     16
8.     „Етър“     15
9.     „Черно море“     15
10.     „Витоша“     13
11     „Ботев“ /Враца/     12
12.     „ДУНАВ     11
13.     „Септември“     4
14.     „Верея“     4
Късно вчера се игра последният мач от кръга между „Витоша“ и „Берое“.