Абитуриентите на 3 русенски училища се запознаха с данъците, осигуровките и функциите на НАП, включвайки се в четвъртото издание на кампанията "Влез в час с данъците". Тази година тя се състои от два елемента - срещи на лектори от офиса на НАП в Русе с учениците в общообразователните училища и онлайн игра на интернет страницата на кампанията www.vlezvchas.bg. Видео презентации са основният инструмент, който използват  данъчните лектори по време на срещите с младите. Те обхващат темите за сивата икономика, как се стартира бизнес и какви са правата и задълженията като собственик и данъкоплатец, постъпването на първа работа, трудовите права и друга практическа информация.
Първи влязоха в час с данъците възпитаниците на ПГ по транспорт "Проф. Димитър Баларев". Учениците от спортно училище "Майор Атанас Узунов" разбираемо свързаха плащането на данъци с влагането на средствата от тях в изграждането на спортни обекти, подкрепа на тренировъчния процес, а и с прегрешенията на Роналдо, Меси и други техни идоли, наказани за укрити доходи въпреки славата си.
За завършващите ПГ по електротехника и електроника "Апостол Арнаудов" бе интересно да научат какво да направят за здравното си осигуряване след дипломирането си през идното лято.
В играта на кампанията се публикуват периодично 4 видеоурока. Всеки регистрирал се и попълнил тест ученик се състезава за една от 10-те награди - 2 плейстейшъна, 2 VR гейминг системи за плейстейшън, 2 велосипеда, 2 електрически смарт ховърборда и 2 смарт часовника.