Четирима роми, осъдени на ефективен затвор от Окръжния съд за отвличане, побой и закана за убийство на мъж, обжалват присъдите си в Апелативния съд.  
В края на април 2017 година братята Асан Ю. и Мериджин Ю., братовчед им Демир М. и техният познат Георги Д. отвлекли русенеца С.Б., закарали го с кола в гората между лесопарка "Липник" и Червена вода и започнали зверски да го налагат с юмруци и ритници и го заплашили със смърт, за да признае, че е подпалил къщите на двама от тях. Преди години срещу къщата на братята бил хвърлен предмет, напоен с нафта, в резултат на което възникнал пожар, а през 2014-а в къщата на Демир М. също станал пожар. След двата пожара обвиняемите започнали да търсят извършителя на палежите, като съмненията им се насочили към С.Б. 
С.Б. обаче не признавал нищо и късно вечерта той бил върнат на мястото, откъдето го отвлекли, като бил заплашен да не казва за побоя. Той обаче сигнализирал в полицията и си извадил медицинско свидетелство, според което са му счупени две ребра вдясно, което трайно затруднило движенията му.
Обвиняемите са издирени и задържани, след което на 23 май тази година Окръжният съд ги осъди на затвор от 5 до 8 години при първоначален общ режим. Това обаче очевидно не се харесва на четиримата роми и адвокатите им са подали жалби в по-горна инстанция. Делото е насрочено за днес във Велико Търново.