"Така трябва да се променим като манталитет и игра, че другите отбори да се съобразявят с нас, а не ние с тях", каза в навечерието на мача срещу "Локомотив" /Пловдив/ старши треньорът на "Дунав" Людмил Киров.
Двата тима ще се срещнат утре на Градския стадион в двубой за първенство на Първа лита. Срещата ще започне в 17.30 часа.
"Познавам добре отбора на съперника. В четвъртък обясних на момчетата кои са силните и слабите страни на пловдивчани. Няма нищо на всяка цена, но ние трябва да потърсим победата с агресия и постоянство от първата до последната минута. Мисля, че разполагаме с по-добри играчи. Доволен съм от старанието на всички. Готвиха се 100 процента", добави Киров.
Трима от основните футболисти са със здравословни проблеми - Божидар Васев, Борислав Балджийски и Петър Патев. Въпреки че водят леки тренировки, те най-вероятно няма да вземат участие в двубоя.
"Ще определя групата утре /днес/, тъй като имам едно наум", заяви наставникът. 
 Той отказа да коментира нашироко назначението на съдията Валентин Железов.
"Вярно е, че при този рефер отборът бе ощетяван на два пъти. Мачът обаче ще се дава по телевията. Който иска да защити реномето си, може да го направи пред цяла България", посочи Киров.
Трима от юношите получиха възможност да тренират с първия отбор - Албер Силвиев, Кристиян Върбанов и Мартин Стоянов. От тях само Върбанов ще се готви по-често с мъжкия тим.
"Ще пробваме и други младоци, за да усетят каква е разликата между юношеския и мъжкия футбол. Засега са твърде далеч от представителния тим", посочи Киров.