"Да, виновен съм и много съжалявам". Това обяви пред журналисти заподозрeният за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова – Северин Красимиров.

Малко преди 10:30 часа днес Северин Красимиров бе вкаран в 9-та зала на Окръжния съд в Русе, където започна гледането на мярката му за неотклонение. Прокуратурата му повдигна две обвинения - за изнасилване, представляващо особено тежък случай, и за убийство по особено мъчителен за жертвата начин.

Красимиров обяви още, че почти нищо не помни от срещата си с Виктория. Бил пиян и дрогиран, връщал се пеша от купон към вкъщи. Бутнал тичащата жена или тя го бутнала, разменили си реплики и после я ударил. На въпроса какво наказание заслужава той отговори: „Каквото ми дадат". "Ако е доживотен затвор, ще го лежа”, каза Красимиров, цитиран от бТВ.

21-годишният мъж потвърди казаното от майка му, че е пил хапчета за психически проблеми, не знае точно какви.

Към момента Красимиров е задържан за 72 часа, но тъй като прокуратурата счита, че може обвиняемият да се укрие, искането е за прилагане на най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража". Ако то бъде одобрено е вероятно Северин да изкара времето до началото на съдебния процес срещу него в затвора в Белене.