Благотворителен концерт в "Арена Монбат" ще събере пари за продължаване на каузите на жестоко убитата едва на 30 години Виктория Маринова. 
Тя мечтаеше да промени света и страната си към по-добро и най-добрият начин да почетем паметта й е като продължим по нейните стъпки, заявиха близките на журналистката, известна с участието си в различни благотворителни инициативи.
Направете добро на непознат и го помолете да стори същото. В памет на Вики, призоваха и колегите й.
Идеята за концерта е на семейството. Той ще бъде около средата на ноември, по възможност на 40-ия ден от смъртта на Виктория и ще бъде своеобразен реквием за нея. С организацията по свое желание се е заел обичаният в Русе и обичащ града джазмен Васил Петров. Това подсказва и музикалния профил на концерта - джаз и класика.
Ще се предлагат ВИП билети за тези, които искат да дарят по-високи суми, ще има и билети на съвсем достъпни цени. Отделно в залата ще има кутии за дарения. Събраните пари ще бъдат използвани за изграждане на видеонаблюдение и осветление на кея, където Виктория бе зверски убита от пияния и дрогиран Северин Красимиров.
Ще продължим и други инициативи на Вики, казаха от семейството на мъчително прекършената водеща в ТВН и административен директор на телевизията.
Междувременно в сайта www.peticiq.com набира скорост петиция за доживотно наказание на убиеца. До вчера подписалите надхвърлиха 2000 души, като логично около една трета от тях са от Русе, но подкрепа има от цялата страна.
Съпричастност към участта на младата жена прояви и социалната мрежа Фейсбук и това най-вероятно се случва за пръв път в българската част от социалната мрежа със следния текст над профилната й снимка: „В памет на Виктория Маринова. Надяваме се, че хората, които обичат Виктория, ще намерят утеха в посещаването на профила й, за да си припомнят хубавите общи мигове в живота си“.

Шестима русенски адвокати отказали да защитават Северин

Шестима русенски адвокати са отказали да станат служебни защитници на обинения за убийството на Виктория Маринова Северин Надеждов Красимиров. Седми юрист е поел ангажимента и ще го представлява в съда по време на гледане на мярката за неотклонение на 21-годишния беглец след връщането му от Германия.
Очаква се това да стане в сряда вечерта. След това предстои да му бъдат предявени две обвинения - за изнасилването и за убийството на Виктория по особено мъчителен начин, които сега са му повдигнати задочно. Следващата стъпка е изправянето му до 72 часа /най-вероятно в петък/ пред съда, който ще определи мярката му за неотклонение.