Юсейн Болт прекрати бляскавата си кариера в леката атлетика и се насочи към футбола, но все така упорито е преследван от допинг ченгета. Осемкратният олимпийски шампион кара проби в австралийския "Сентрал Коуст Маринърс" и отбеляза две попадения в първата си поява на терена в контролна среща в петък.

Болт се оплака, че веднага след това е бил призован на допинг проверка. "И така, хора - оттеглих се от леката атлетика с намерението да стана футболист. Но вижте какво получих", написа 32-годишната легенда от Ямайка в "Туитър", където публикува и самата призовка.

Документът от Австралийската антидопингова агенция е за тест на кръв и урина. Въпреки че все още не е подписал професионален договор, Юсейн официално е регистриран от своя клуб и следователно подлежи на проверка по всяко време.

Ръководството на "Сентрал Коуст Маринърс" все още не е решило дали да подпише с най-великия спринтьор на всички времена. Възможно е пробният му период да бъде удължен.

"Как ще отида на допинг тест? При положение че дори още не съм професионалист? Сериозно? - възмути се Болт. - Попитах служителката дали това е нормално. Казали са й, че аз съм елитен лекоатлет и трябва да бъде проверен. Добре тогава".