Колосален допинг скандал е на път да взриви Висшата лига на Англия. Авторитетното издание "Sunday Times" публикува статия, която със сигурност ще предизвика множество коментари и дискусии.

От "Times" са се добрали до скандални признания на британския лекар Марк Бонар, който твърди, че е помогнал на 150 спортни звезди да се допингират.

Имена на играчите не се назовават, но лекарят споделя, че става дума за представители на Арсенал, Челси, Лестър и Бирмингам.

Ръководството на Арсенал реагира веднага и пусна становище по скандала: "Футболен клуб Арсенал е изключително разочарован от тези неверни твърдения, които нямат основание. Sunday Times знае, че няма почва за такива обвинения, но въпреки това публикува подобни информации. Нашият отбор приема доста сериозно тази тема, а играчите ни са за добре запознати с този въпрос. Ние се придържаме стриктно към всички изисквания от страна на Антидопинговата агенция“.

От Челси също коментираха: "Тези твърдения са безпочвени. Освен това, ние никога не сме ползвали услугите на доктор Бонар. Също така нямаме данни наши футболисти да са се лекували при него. Ние спазване всички изисквания в тази област и нашите футболисти са запознати в детайли с разпоредбите и редовно са тествани от съответните органи“.