Хуан Мартин дел Потро може да пропусне заключителния Мастърс турнир на осемте най-добри в Лондон. Аржентинецът получи фрактура на дясната капачка в двубоя си от осминафиналите на тенис надпреварата от сериите Мастърс 1000 в Шанхай и се отказа в мача си срещу бъдещия финалист Борна Чорич. 30-годишният тенисист заяви за сайта ATP.

,,Това е много труден момент. Чувствам се наистина тъжен. Това е тежък удар за мен, трудно е да мисля тепърва за възстановяване, не очаквах това да се случи“, сподели разочарованият аржентинец. Световният номер 4 спомена и кога е почувствал проблема в коляното си. ,,По време на мача паднах лошо. Направих странно движение с коляното и паднах силно на корта. Почувствах мигновено остра болка“, завърши Дел Потро.

Все още не е ясно колко точно ще се възстановява след травмата си той. Аржентинецът се намираше в чудесна форма в последните няколко турнира, след като достигна финалите на Ю Ес Оупън и Пекин. Дел Потро е трети по точки в класацията за Мастърса в Лондон и вече си осигури класиране за надпреварата в столицата на Великобритания, която ще се проведе между 11-18 ноември.