Хуан Мартин дел Потро се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис за втори път в своята кариера след 2009 година. Аржентинецът си гарантира последното място в топ 4, след като на четвъртфиналите победи третия поставен в схемата Марин Чилич от Хърватия със 7-6(5), 5-7, 6-3, 7-5. Двубоят между двамата започна вчера, но бе прекъснат още преди края на първия сет заради дъжда над Париж.

В днешното доиграване Дел Потро, който е поставен под номер 5, успя да наложи волята си и да се класира за следващата фаза. Кулата от Тандил спечели първия сет, преминал без пробиви, след тайбрек със 7-5. Във втория обаче Чилич взе аванс след два късни пробива, за да изравни след 7-5 в своя полза.

Хърватинът започна отлично и третия сет, в който след ранен пробив поведе с 3-1. Тук обаче Дел Потро показа невероятен дух и осъществи пълен обрат, спечелвайки частта с 6-3.

В оказалия се последен четвърти сет аржентинецът успя да реализира решаващ пробив в 11-ия гейм, за да поведе с 6-5, а впоследствие със сервис гейм на нула да затвори мача при 7-5 в своя полза.

В спор за място на финала Дел Потро ще срещне десеткратният победител и настоящ шампион в Париж Рафаел Надал. Предстоящият Двубоят между двамата ще е под номер 14, като Рафа води в преките сблъсъци с 9-5 победи. В другия полуфинал пък ще спорят сензацията в турнира Марко Чекинато от Италия и Доминик Тийм.