Над 200 рокери от мотоклубовете в Русе „Тъндърс“, „Лоулендърс“, „Щуките“ и „Дунавски братя“, както и техни събратя от Тутракан, Силистра, Разград и Велико Търново минаха през централните улици в града по случай закриването на мотосезона в събота. През целия ден градът бе изпълнен с ревящи мотори, а видимото и невидимо полицейско присъствие бе увеличено, след влизането на група мотористи в Тракцията и Селеметя - кварталите, в които е живял жестокият убиец на Виктория Маринова - Северин Красимиров.
Събитието е планирано в началото на месеца и няма нищо общо с убийството на вашата колежка Виктория Маринова. По повод разходката ни в квартал Тракцията в четвъртък ние смятаме, че имаме право да се движим както във всички квартали в града, така и в ромските махали. Просто тогава решихме, вместо да палим свещи по паметници, метафорично казано, да запалим свещите на моторите си и да се разходим в града, каза пред журналисти секретарят на „Тъндърс“ Светослав Бонапартов.
Традиционната рокерска обиколка на града бе ескортирана от две патрулки и двама полицаи на мотоциклети, каквато е практиката при всяко организирано рокерско шествие. Огромната колона тръгна от Парка на младежта и завърши в клуба на „Тъндърс“ в бившето училище по жп транспорт, като на всички кръстовища бе наблюдавана от униформени полицаи.