Заглавието на комедията „Коя гад изяде кашкавала“, за което обаче не можете да чуете интонацията, всъщност беше любимата фраза на моя старшина в казармата. Хората, с които сме служили заедно в ансамбъла на Строителни войски - 5-6 випуска годишно, тоест за 10 набора от Строителни войски, това заглавие значи много. Това каза именитият режисьор Теди Москов на пресконференция с трупата на театър „Сава Огнянов“ в Русе, където ще бъде и театралната премиера на представлението „Коя гад изяде кашкавала“. То е театрална версия на филма „Грозни, мръсни, зли“ на режисьора Етоле Скола от 1976 година, а  Теди Москов и Симон Шварц преработват сценария и правят една съвсем различна версия.
Спектакълът „Коя гад изяде кашкавала“ е провокиран не само от италианските неореалистични филми, но и по-късните, като основен инспиратор е филмът „Грозни, мръсни, зли“. Ние сме го взели като изходна точка и си правим наша версия, съвсем различна от филма. Това е импровизационен театър. Представлението е наситено със случки и страшно много думи и е много трудно да се импровизира грешно, обясни Теди Москов. Той посочи, че работи много добре с русенския театър и с усмивка отбеляза, че трупата е разкошна и издържа трудния му характер. Това е втори проект, който Теди Москов подготвя в Русе след „Редки тъпанари“. 
Новата театрална премиера ще бъде показана на 16 октомври, вторник, от 19 часа на Голямата сцена в Доходното здание. Гост актьори са столичните звезди Мая Новоселска, Валентин Танев, Николай Додов, а останалите роли са поверени на русенските артисти -  Петя Венелинова, Дайана Михайлова, Кристина Ценкова, Ясена Господинова, Александър Узунов, Ивайло Спасимиров, Кадри Хабил и Любомир Кънев.