Напрежение и страх цари в двата квартала, в които се е подвизавал задържаният за убийството на Виктория Маринова. Стотината ромски християнски семейства в Тракцията, изведнъж попаднали под прожектора на медиите, се оплакаха, че още във вторник вечерта са получили заплахи и се страхуват за живота си. Вчера родителите не пуснаха на училище и на градина децата от квартала и не желаеха да се срещат с външни хора.
„Утро“ разговаря с техни представители. Прави впечатление, че всички говорят за Северин като за турчин - може би като защитно разграничаване. На фона на тези страхове близките на Виктория призоваха към етническа толерантност.

Уплашени сме за живота си, защото заради този турчин получихме заплахи от хора на площада, че идват да ни нападнат в квартала. Децата ни не отидоха на детска градина и на училище, а много цигани се изнесоха временно при приятели в Русе. Такъв изрод измежду ромското население няма и няма да има, защото децата ни се учат, спортисти са, играят народни танци в ансамбъл и не могат да направят такава долна постъпка. Убитата е човешко същество, независимо дали е журналистка, българка, циганка или копанарка. Ако наистина е направил това престъпление с момичето, нека да му дадат смъртна присъда, а ако е друга, да не е лека, а мъчителна. Той е турчин, а не циганин, дойде в този квартал и само неприятности ни докара. Цяла вечер във вторник не сме спали, извикахме полицаи да дойдат да ни пазят, заяви Илиян Желязков.
Вчера тук имаше полиция, взеха за разпит леля му Виждан, при която той дойде да живее, след като е направил търкал в "Чародейка". Тогава близки от Селеметя на пострадалия са му казали да напусне махалата, тъй като за него няма да има живот. Той оставил жена си при родителите си и в петък дойде при леля си Виждан, допълни Рашко Събев.
Турците правят лоши работи, но циганите страдаме, защото ни обиждат и набеждават. Ние обаче имаме деца и не искаме такива работи, пазим се от такива неща, защото сме вярващи, каза и Гергина Романова.