Управата на ФК „Астра“ /Гюргево/ поиска с официално писмо до ФК „Дунав“ контролният мач между двата отбора на 12 октомври да бъде преместен от 16.30 часа. Първоначално проверката на стадион „Марин Анастасович“ трябваше да почне в 12.
Старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров ще направи днес разбор на отминалия мач за първенство на Първа лига срещу „Ботев“ в Пловдив /1:4/. Футболистите ще гледат на видео ключови моменти от двубоя.
„Не можем да се бием сами във всеки мач. Важното е, че играчите тренират с настроение. Знам, че не им е леко, но трябва да си повярват бързо. В нашия отбор има добри футболисти, които могат. Сигурен съм, че пред „Дунав“ ще има и хубави дни“, каза Киров пред „Утро“.
Единственият футболист, който се готви на облекчен режим след срещата в Коматево, е Борислав Балджийски.
„Борбата за точки е едно на ръка. Другото е, че искам отборът да играе привлекателен и нападателен футбол, който да върне хората по трибуните. Тренираме двуразово в началото на седмицата. Контролата срещу силен отбор като „Астра“ ще е много полезна. Все пак ще се изправим срещу един от най-добрите румънски отбори с достатъчно вече солиден опит и на международните терени“, заяви Киров.
Той отказа да коментира плъзналите по сайтовете информации, че възнамерява да се отърве бързо от чужденците.
„Този въпрос ще бъде коментиран само с ръководството на клуба и президента д-р Симеон Симеонов. Нямам никакво намерение да обсъждам кой, защо и какво е написал. Чужденците тренират наравно с другите играчи“, завърши Киров.