Избраната по принуда Снежна кралица се оказва късметлийски герой за 26-годишната талантлива русенка Десислава Веселинова, която благодарение на артистичното пресъздаване на този образ спечели първо място на провелия се в Пловдив Италиански фестивал на красотата и прическата. Традиционният конкурс, на който умения мерят гримьори от цяла България, предизвиква майсторите да покажат артистичното си и нестандартно мислене и всеки път поставя различни теми, които гримьорите да пресъздадат върху моделите си.
Тази година темата е „Приказни герои“. Още щом я научава, Деси решава да участва, като преобрази модела си на русалката Ариел. Подробностите са внимателно обмислени, детайлите са изпипани до последно и... моделът се отказва от участие.
Първо мислех и аз да се откажа от участие във фестивала, тъй като подготовката ми се провали, но след това реших да опитам с нещо друго, обяснява 26-годишната Десислава.
Така за две седмици се ражда друг образ върху друг модел - този на Снежната кралица. И макар в конкурса да са взели участие още цели три Снежни кралици, този на Деси се е оказал истински впечатляващ и заслужено оценен от журито.
„Стилист Капанов ме поздрави за работата ми и остана впечатлен от мен“, с гордост обяснява талантливата русенка, която планира да пробва уменията си в бодиарта.
Именитият коафьор останал особено впечатлен от техниката на Деси, която наподобявала руската школа.
„Това сходство обаче е съвсем случайно и не е целенасочено“, подчертава русенката, която от 6 години се занимава професионално с грим.
Всъщност Десислава, която е възпитаничка на СОУ „Възраждане“, където завършва профил с изобразително изкуство, участва за трети път на Италианския фестивал. И от трите си участия тя завоюва две награди - първо място сега и второ място на тазгодишното издание през пролетта, когато темата беше „Карнавален грим“ и Деси стана подгласничка на друга русенка - Кремена Христова, която пък два пъти подред печели реномирания конкурс. Именно Кремена е и единствената колежка на Десислава, която я е поздравила за спечеленото отличие. Гримьорката, която признава, че първите й модели са били нейните съученички, които редовно е гримирала в междучасията, обяснява, че престижното отличие й носи самочувствие и увереност в работата. Освен с разкрасяване на дамите Деси се занимава и с рисуване на картини и прилага техниката декупаж върху различни предмети. Засега нейни клиенти са единствено близките й, но занапред се надява това да се превърне в неин бизнес.