„Не идвайте в Русе!“ От няколко дни това е предупреждението, което русенци изпращат до всички свои приятели от други градове. Пък и да не го изпратят, мрежата и всички медии просто крещят за хаоса, в който е хвърлен градът, неговите гости, а и транзитно преминаващите през Русе. 
Не за първи път сме свидетели на опашки, причинени от тежкотоварния трафик към Дунав мост, но такъв хаос, безпомощност и безхаберие русенци не помнят. Сякаш няма нито кмет, нито общинско ръководство, нито Комисия по организация и безопасност на движението, нито полиция, нито каквато и да е държавна институция, която да знае какво прави. Слепи ли са, глухи ли са? Или просто не им пука, защото тировете не са се качили в чиновническите канцеларии и не са превзели само площада на Русе? А как всички главни артерии на самия град се оказаха едновременно разкопани заради Водния цикъл, това е друг важен въпрос, но по същата тема - транспортен хаос в Малката Виена. И на фона на всичко това от кметската канцелария, забележете, уважаеми русенци, само се възмущават. Ама кметът е с вас, той е възмутен, сиреч много ви съчувства. Е, спете спокойно, щом и кметът страда наравно с всички, значи - това е положението! 
ПП ГЕРБ-Русе предупреждава, че ако проблемът не бъде решен в най-скоро време, започва подготовка за гражданска принуда спрямо институциите, за да си свършат работата и да възстановят нормалността на движението в извънградските и градските пътни артерии.