Институтът по психология на МВР е ангажиран със съставянето на психопрофил на убиеца на 30-годишната Виктория Маринова, чието зверско убийство четвърти ден кънти оглушително не само в Русе, а и в цялата страна, съобщи вчера вътрешният министър Младен Маринов. 
Той и главният прокурор Сотир Цацаров пристигнаха в Русе за оперативно съвещание с всички, които работят по случая - прокуратура, ОД на МВР, Главна дирекция „Национална полиция“ и звеното „Борба с организираната престъпност“. Работи се както по версията за случайно престъпление, извършено от лице с психически отклонения и със силно изразен полов нагон, така и по версия за планирано действие от личен мотив. Работи по всички версии, включително и за личния и професионалния живот на жертвата. За момента няма съвпадение на откритите и иззети ДНК следи, посочи Младенов.
Направихме анализ на всички действия от полицията и Окръжна прокуратура в Русе. На база този анализ са планирани всички действия по разследването, които предстои да бъдат извършени и затова не изключваме нито една версия, каза и Сотир Цацаров.
Засега версията, че предаванията на Виктория Маринова по ТВН са причинили смъртта й остава и по нея се работи също така усилено, както и по другите версии. На този етап не можем да кажем повече, защото всяка една изтървана не на място дума ще навреди на работещите по разкриване на жестокото убийство, добави главният прокурор. 
По-рано през деня директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Теодор Атанасов каза, че активно се проверява криминалният контингент, както и записите на камери за видеонаблюдение в района. Проверява се и движението на пациентите на Центъра за психично здраве, но за момента няма задържан за убийството. Не е открит и откраднатият от убиеца мобилен телефон на Виктория Маринова.