Известната като Къщата с фалосите сграда на ул."Олимпи Панов", чиято реконструкция бе завършена тази година, е отново на пазара и се предлага от русенска агенция за недвижими имоти, видя "Утро". Сградата е паметник на културата с архитектурна стойност, построена е през 1890 г. по проект на архитект Херман Майер. В нея до 2006 г. се помещаваше русенският клон на Хеброс банк.
След като пустееше в продължение на десет години, в които се точеха дела за собствеността между Булбанк, в която се вля Хеброс банк, и държавата, през 2016 г. имотът бе закупен от столичната фирма "Шоурум София" ООД - дружество, учредено през януари предната година с капитал 740 200 лева, в което по 50% притежават Красимир Георгиев и Теодора Йорданова. Основният му предмет на дейност е строителство, ремонт, поддръжка и управление на недвижими имоти. За сградата с разгъната площ 739 кв.м бяха платени към 270 хил. лв. Тогава от фирмата съобщиха за "Утро", че вече имат съгласуван проект за реконструкция на сградата в някогашния й вид и планират имотът да се превърне в административен и офис център. Плановете обаче явно са се променили и купувачът възнамерява да я препродаде с печалба. Възстановяването вече е приключило и фасадата изглежда перфектно, а от снимките в обявата за продажба се вижда, че е свършена много работа и по интериора. Вероятно затова сега офертата за продажба е на пет пъти по-висока цена - 780 хил. евро или малко над 1,5 млн. лева.
Емблематичната за Русе сграда е известна като Къщата с фалосите, тъй като според градските легенди в нея някога се е намирал публичен дом. Пред сградата още са запазени два метални фалоса, които приканват минувачите да влязат вътре. А в Държавния архив се пази проектът на арх.Иван Вайс за двуетажен публичен дом, който е от 1894 г. 
На 8 май 1990 г. в имота е настанен съществуващият в Русе клон на "Земеделска кооперативна банка" АД. От 1973 г. с постановление в Държавен вестник (потвърдено през 1995 г.) сградата е обявена за паметник на културата. В регистъра на архитектурните паметници на община Русе тя фигурира като "Бившата Българска земеделска банка".
Зданието е одържавено през 1950 г. До него момент дворното място и сградата се ползвали от ЗТПК "Солидарност", а след това били отстъпени на ОСП "Жилфонд" - Русе. С решение на ИК на ОНС-Русе от 03.07.1979 г. процесният имот е предаден безвъзмездно на СД "Местна промишленост и битови услуги" - Русе, за преустройството му в Дом на културата на работниците от местната промишленост и услугите. От 08.05.1990 г. в имота е настанен съществуващият в Русе клон на "Земеделска кооперативна банка" АД. Точно тя купи имота от държавата през 1990 г. за сумата от 168 316 лева, след което по него са направени значителни подобрения. Някой обаче забравя да го заличи от регистрите на държавната собственост, което води впоследствие до продължителни юридически проблеми.
През 1993 г. ЗКБ се влива в "Хеброс" и сградата става един от офисите на новата банка. Дузина години по-късно обаче тогавашният областен управител Мария Димова открива имота в регистрите и му издава акт за държавна собственост. Този акт бе оспорван от Хеброс банк и по-късно Булбанк и премина през всички съдебни инстанции, преди казусът да бъде решен в полза на банката.