Женският национален отбор на България се класира за втората фаза на Световното първенство по волейбол в Япония. Тимът ни спечели директния сблъсък за 4-о място в Група B срещу Канада с 3-1 (23:25, 27:25, 25:21, 25:21) и намери място сред 16-те най-добри отбори на планетата.

След изморителния и много тежък двубой срещу Китай в сряда, днес мачът на "лъвиците" беше първи в програмата, но въпреки това нашите момичета показаха страхотен характер и стигнаха до успеха. Канадките спечелиха откриващия гейм с 23:25, но в следващите части волейболистките водени от селекционера Иван Петков показаха, че категорично са по-класният отбор и направиха пълен обрат.

Най-резултатни за втората победа на тима на шампионата станаха Гергана Димитрова и Нася Димитрова. Двете отбелязаха по 17 точки. 16 добави Мария Каракашева, а с 12 завърши Христина Русева.

За Канада Отомн Бейли и Киера Ван Рик реализираха по 18 точки. Така България ще завърши на 4-а позиция в своя поток и в следващия кръг ще продължи участието си в Група F. Мачовете от нея ще се проведат в Осака, а всички съперници на "лъвиците" ще станат ясни след изиграването на последните двубои от първата фаза.