Три години условно с 5-годишен изпитателен срок и 5 години без право да управлява автомобил получи от Окръжния съд във Велико Търново 19-годишен студент, който миналия октомври помете и уби на тротоар двама мъже в Горна Оряховица.

Трагедията се разигра на 13 октомври 2017 г. вечерта, на метри от полицията в железничарския град. Антон И., който имал книжка едва от 4 месеца, карал тойотата си с превишена скорост от около 72 км/ч по ул."Отец Пайсий", в посока центъра на града. На завой, неопитният водач изгубил контрол, напуснал платното и се качил на левия тротоар, където връхлетял 40-годишния Димитър Д. и 20-годишния Красимир Е. Първият издъхна на място в следствие на зверския удар, а по-младият мъж изпадна в мозъчна смърт в болницата във Велико Търново. Близките му дариха органите за спасяването на четирима, чакащи трансплантация.

В катастрофата бе нанесена и средна телесна повреда на возещото се в колата на Антон 15-годишно момче.

Делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият признал всички факти и обстоятелства от обвинителния акт. Осъден е на 4 години и 6 месеца лишаване от свобода, които на основание чл.58а са редуцирани до 3 години лишаване от свобода, условно, с изпитателен срок от 5 години. По делото няма заведени граждански искове, уточниха от съдебната палата във Велико Търново.

Присъдата може да се атакува пред Апелативния съд.