Имоти на строителната фирма "Пропърти Къмършъл", която си спечели печална слава, продавайки на новодомците си ипотекирани жилища, ще бъдат предложени на търг, научи "Утро". Синдикът на дружеството, което е в несъстоятелност от 2015 г., е обявил за продан земя, промишлени сгради и хангари на фирмата в Източна промишлена зона. Това е втори негов опит за годината, а началната цена е намалена до 630 031.20 лв.
Продаваните имоти са предмет на договорни ипотеки вписани в полза на кредитор с прието вземане в производството по несъстоятелност.
Фирмата на столичния строителен предприемач с русенски корени Явор Блъсков завлече множество купувачи на апартаменти в двата жилищни комплекса - "Теодора" до магазин "Практикер" и 11-етажната сграда на бившето АОНСУ в "Дружба". Всички те закупиха от него имоти на изгодни цени, без да разберат, че върху тях вече има учредени ипотеки. Месеци след като се нанесоха в новите си апартаменти, се оказа, че фирмата на Блъсков не обслужва заемите си и банките си искат дадените като обезпечения за тях апартаменти.