Новият старши треньор на „Дунав“ Людмил Киров събра вчера следобед играчите за първа тренировка. Заниманието се проведе на стадиона в „Здравец“. Преди нейното начало той бе представен на футболистите.
„С някои от момчетата съм работил и преди. Познавам ги добре. Имам поглед върху възможностите на другите. Мисля, че в отбора има добри футболисти. Гледах мача с „Берое“. Особено ми се понрави играта през второто полувреме. „Дунав“ заслужаваше победата срещу един силен тим“, каза Киров пред „Утро“.
Според него най-важното на този етап е футболистите да повярват в себе си.
На въпроса дали ще предприеме някаква промени, той отговори, че не е редно до се правят резки рокади.
„Единственото, което ще променя, е, че ще викам футболистите за тренировки 45 минути преди заниманието. Нямам никакво намерение да се оглеждам и за нов капитан. Лентата ще остане върху ръката на Мартин Ковачев, един опитен и много добър играч. Важното е колективът да укрепва в тренировка до мач и обратно“, заяви Киров.
Той смята, че ако трябва да се работи повече на първо време, то това трябвало да е върху играта в дефанзивен план.
„Видях някои елементарни грешки в позиционирането на мачовете с „Етър“ и „Верея“. Ще трябва да избягваме подобни грешки“, каза старши треньорът.
Старши треньорът заключи, че е безсмислено да се коментира сега какво ще се прави по селекцията през зимата.
„Продължаваме напред с хората, които са налице. Задачата сега е да се подготвим добре за мача с „Ботев“ /Пд/“, завърши Киров.