12 години затвор при строг режим и изплащане на 30 000 лева обезщетение на Митка Крайска за преживения ужас постанови Окръжният съд за рецидивиста Валентин Николов-Куленския за брутален грабеж на възрастно семейство в Червена вода.
В нощта на 7 април миналата година двама маскирани бандити влизат в къщата на Митка и Тодор Крайски, връзват ръцете на жената с т.нар. свински опашки и я измъчват пред очите на прикования й на легло от тежка болест съпруг. Целта на мъченията е да каже къде са скрити парите от продаден наскоро имот. След като в крайна сметка успяват да вземат 3915 лева, 60 евро и 6 буркана с мед за общо 4096 лева, двамата инквизитори изчезват.
На другия ден възрастните хора са открити безпомощни от техен съсед, който влиза в дома им и попада на потресаваща гледка - Митка вързаната на стол, с тиксо на устата, пребита и обезобразена. Жената е откарана в УМБАЛ „Канев“ с много наранявания, травми, счупени ребра и в шок. Месеци по-късно съпругът й Тодор почива, тъй като така и не успял да преживее ужаса от извършените пред очите му нечовешки издевателства.
Криминалисти разкриха, че бруталният грабеж е извършен от добре известните им Радослав Радославов и Валентин Николов-Куленския. През август 2017 година Радослав бе задържан в Слънчев бряг, но Куленския продължи да се крие и бе обявен за национално издирване. При едно от завръщанията му в къщата му в Средна кула в края на ноември обаче белезниците щракнаха на ръцете му.
Междувременно Радослав сключи споразумение с прокуратурата за 6 години затвор при строг режим, което бе одобрено от съда.
Съучастникът му обаче отказа да се признае за виновен и за пореден път поиска отвод на обвинителя по делото Георги Георгиев с аргумента, че преди години точно действащият окръжен прокурор го е вкарал в затвора за друго престъпление. Съдът обаче не се съобрази с претенциите му и постанови присъдата, която може да бъде обжалвана.