Фирма за търговия със земеделски земи взела 20 декара в едно от най-желаните и скъпи землища на цената на 5 декара със съдействието на нотариална кантора, оплака се потърпевшата. 
Възрастната жена имала нужда от пари и видяла залепена на входа си обява, че фирма изкупува изгодно ниви. Тя имала 20 дка в кооперация в Сливополско и решила да продаде 5 дка от тях, а за останалите да продължи да си взема рента. Свързах се с фирмата и ме поканиха на разговор. В офиса ме посрещна мъж, който заяви, че декар земеделска площ в този район върви по 1000 лева и казах, че искам да продам 5 дка, разказа пред „Утро“ русенката. Домакинът обещал да намери нотариус да направи договора за продажба, поискал пълномощно да изготви скици на площите и всички останали документи за сделката и да се обади само за подпис, когато всичко е готово.
След седмица жената била повикана в кантората на известен в нотариус, където бил и купувачът. Пред нея бил прочетен договорът за покупко-продажба на 5 дка ниви за 5000 лева, жената си взела парите и подписала документа без да го прочете. И това се оказало грешка на стойност 15 000 лева.
Преди дни продавачката отишла в кооперацията да си вземе рентата за останалите ниви, но там й казали, че площите са продадени, като й показали договора с нейния подпис. Оказало се, че в него има премълчан в нотариалната кантора текст - че условията за сделката с договорените 5 декара се отнасят и за останарите 15, които собственичката нямала никакво намерение да продава.
Останах като попарена, не можех да повярвам, че ме изиграха по такъв долен начин и тръгнах да си търся правата, но се оказа, че доброволно съм си сложила подписа под договора, без да го огледам обстойно, затова сега не мога да очаквам защита от прокуратурата, посочи жената. Тя се обадила на сина си в София, който дошъл в Русе и опитал да оправи нещата, но измамата била така добре изпипана, че усилията му не дали никакъв резултат. 
Така на практика 20 дка ниви били продадени по 250 на декар.
Знам, че никой не може да ми помогне, но искам поне да предупредя хората много да внимават при продажбата на ниви, да си отварят очите на четири и да четат всичко, което им дават за подпис. В моя случай се предоверих на нотариуса. Смятах, че като юрист и упълномощен от държавата да гарантира честността и интересите и на двете страни няма да ме подведе или излъже, още повече това е нотариус с име и не работи от вчера. Оказа се точно обратното - бях вкарана в капан, от който няма излизане, каза през сълзи измамената, ограбена и унизена жена.
От Икономическа полиция вчера казаха за „Утро“, че имат много сигнали за измами с ниви от недоглеждане на договорите, но такъв случай при тях не е постъпвал.