"Дунав" надигра напълно "Верея", но си тръгна само с 1:1 от "Трейс Арена". Домакините поведоха в 11-а минута с гол на Милан Вошурович, Мартин Ковачев изравни в 86-а. 
В този двубой дунавци създадоха положения, до каквито не бяха стигали може би в общо няколко мача. Кой не пропусна да вкара гол от изгодни позиции? Може би само вратарят Антонов! 
Лошо впечатление обаче направи поведението на отбора в последния четвърт час от мача, когато се юрна безогледно напред и оголи тила си. Ако "Верея" разполагаше с повече класа в атака, това разкъсване щеше да струва много скъпо на русенския отбор. 
Станислав Антонов - нямаше шанс при изстрела на Вошурович. После спаси опасни удари на Антон Огнянов, на три пъти излиза предвидливо да чисти топката като централен защитник.
Петър Патев - игра като десен бек и се представи добре. В последната минута можеше да стане герой на мача, след като се извиси над всички след центриране и грешка на вратаря Георгиев, но ударът му с глава прати топката над гредата.
Мартин Ковачев - с марков шут вкара втория си гол в тазгодишната кампания на Първа лига. Непрекъснато помагаше в атака, на два-три пъти засече опасни набези на Огнянов. 
Божидар Васев - допусна да бъде надбяган от Вошурович  при гола във вратата на Антонов. Показа и пословичната си активност в нападение, но половината от центриранията му бяха неточни. 
Георги Динков - сбърка елементарно на три пъти на педя земя от вратата на Антонов. Не бе концентриран, игра разпиляно. Записа най-слабите си минути в "Дунав".
Красимир Станоев - свърши много работа. От него тръгваше почти всяка атака. 
Бранимир Костадинов - най-сетне започна като титуляр, стара се, можеше да вкара гол с диагонален удар, по едно време се загуби.
Борислав Балджийски - можеше да стане автор дори на хеттрик, но шутовете му не вървяха. Игра обаче доста по-силно в сравнение с мача срещу "Етър". Нагърби се с конструктивна работа в средата на терена, пое отговорност в изграждането на атаките.
Мухамад Н`Дайие - тича, бори се, асистира за гола на Ковачев. И той можеше да се разпише.
Иван Коконов - уцели гредата веднага след гола на "Верея". Градивната му работа през второто полувреме не се видя.
Светослав Ковачев - отново заложи на рейдовете си по дясното крило, търсеше си позиции за стрелба, не се отличи с нещо особено. Освен това ограничи работата си в дефанзивен план, а във футбола днес не може само да се стои напред, а някой друг да се бори и да ти достави топката. 
Резервите:
Даниел Пехливанов - направи отлично включване. Момче с визия за играта, техника и добър ляв крак. Определено освежи играта на отбора. 
Ахмед Ахмедов - даде здрава борба на централните защитници от "Верея" и освободи повече пространства за съотборниците си в атака.