5650 малки екоактивисти от Русе предадоха заедно с родителите си 32 тона хартия за рециклиране и така спасиха от изсичане 416 дървета. В замяна децата получиха над 7500 книги, които им отвориха нови прозорци към света. Това показват резултатите от тазгодишната акция "Стара хартия за нова книга", която се проведе за четвърта поредна година в Русе и отново предизвика неимоверно голям интерес. Деца и родители с грамадни торби със стара хартия в ръцете се редиха в неделя на огромна опашка пред хотел "Дунав". 
На опашката пред щанда, за да си избере книжка, беше и 8-годишната Лариса, която само за два месеца е успяла да събере 15 килограма хартия. Момиченцето участва за втора година в благородната кауза, а за нея научила от майка си Сузан Исметова, която е учителка по английски във "Васил Левски". Тя пък успяла да запали своите ученици, които също с нетърпение са очаквали датата, когато кампанията ще премине през Русе. 
С две нови книжки - "Търсачи на съкровища" и новото издание на "Екопак България" "Грийн тийн", публикувано специално за кампанията, се сдоби и 6-годишният Кристиян, който заедно с майка си донесе 10 кг хартия. Те се включват за първа година в инициативата, след като научили за нея от медиите. 
Събитието бе подкрепено от община Русе и библиотека "Любен Каравелов", а организаторите бяха подготвили богата програма за малките екоактивисти.