"Аякс" победи АЕК Атина с 3:0 на своя "Амстердам Арена" в среща от пета група на Шампионската лига. В герой за холандците изненадващо се превърна защитникът Николас Таляфико, който отбеляза две от попаденията за успеха.

През първото полувреме по-чистите положения бяха за АЕК, но Понсе пропусна веднъж останал очи в очи с вратаря Онана. Голямата изненада в центъра на отбраната на "Аякс" беше наличието на Френки де Йонг, който влезе в тази непривична за себе си роля при отсъствието на Де Лихт.

След почивката дойде моментът на "Аякс". Душан Тадич подаде на Таляфико и аржентинският национал откри резултата. В 58-та минута нова опасна атака пред вратата на АЕК едва не доведе до гол, но вратаря на гърците Баркас спаси. Той беше безпомощен при поредния случай, в който отбраната пред него не беше свършила работата си. Ван де Бек се оказа на стрелкова позиция и от близко разстояние не сбърка.

Най-красивият гол вкара Таляфико. При контраатака в добавеното време на мача, аржентинецът опита да центрира , но топката се озова в далечния ъгъл и от там във вратата на гостите. Така "Аякс" се завърна с победа в групите на Шамппионската лига. 4305 дни след последния си двубой в тази фаза АЕК не успя да вземе нищо от гостуването си в Амстердам.

Другите тимове в тази група са "Бенфика" и "Байерн" Мюнхен.

В другата група, "Шахтьор" Донецк стигна до равенство 2:2 у дома срещу дебютанта "Хофенхайм". Два пъти германците повеждаха в резултата с голове на Флориан Грилич и Хавард Нордвайд, но домакините стигаха до равенството чрез Исмайли и Майкон. Именно Майкон реализира най-красивото попадение от около 20 метра със силен шут, при който Бауман нямаше какво да стори.

В края на срещата украинците можеха да стигнат и до пълен обрат, но Бауман демонстрира отличен рефлекс. Това е първа точка на германския отбор в групите на Шампионската лига в историята на тима.

Другите два отбора в групата са "Манчестър Сити" и "Олимпик" Лион.